27 års erfaring

Nyeste teknologier

uforpligtende tilbud

Efterbehandling af gulve i Østjylland

Beskyt dit nyslebne trægulv

inden gulvet slibes skal man gøre op med sig selv om hvad efterbehandling gulvet skal have.

Uden overfladebehandling

er det nyslebne trægulv meget modtagelig overfor slitage, smuds og fugt- og det vil hurtigt blive ødelagt og stort set umuligt at bringe tilbage til sit oprindelige udseende.

Der findes mange forskellige former for efterbehandling af dit nyslebne gulv.

Lak, lud, olie, sæbe eller voks

mulighederne er mange for at give dit nyslebne trægulv en flot og robust overflade, (dette skal du snakke med din gulvmand om) efterbehandling bestemmes ud fra træsorten, samt brugen af gulvet og hvor meget arbejde du i fremtidig vil ligge i rengøring og vedligeholdelse, og for de fleste af os hvad udseende det færdige gulv skal have.

Ludbehandling

Denne behandling stopper træets normale gulningsproces. Træet får en hvidgrå farve og kan blive endnu lysere ved at tilsætte luden et hvidt pigment.

Ludbehandling beskytter ikke

i sig selv mod slitage og snavs, denne behandling kan ikke stå alene, der skal efterfølgende behandles med enten sæbe, lak, olie eller voks.

Lakering

Lak bevarer træets naturlige farve og giver en meget slidstærk overflade der er nem at rengøre, en lakering kan typisk holde i flere år, hvis der er tale om rum hvor der ikke bruges udendørs fodtøj, normalt kan man nøjes med 2 lag lak såfremt der er meget slid på gulvet burde man påfører 3 lag lak.

Oliering

Ved oliebehandling mættes gulvet med olie, der beskytter gulvet mod pletter og snavs, og gør gulvet stærkere, overfladen bliver dog ikke så stærk som ved lakering. Gulvolie fås både med og uden hvid pigment, naturolien fremhæver gulvets egen farve, hvor olie med hvid pigment lysner gulvet, sidst nævnte bør kun bruges på lyse træsorter og på ludbehandlede gulve.

Sæbebehandling

Sæbebehandling er en god efterbehandling af lyse træsorter som er ludbehandlet, sæben findes med og uden hvid pigment, det sæbebehandlede gulv er forholdsvis sart såfremt gulvet ikke vaskes jævnligt og hvis træet ikke er helt mættet med sæbe.

Voksbehandling

Voks bruges ofte ligesom sæbe nemlig som efterbehandling af ludbehandlede gulve, voks giver en effekt der svarer til oliebehandling.

Husk vi laver også afhøvling, slibning af gulve, vinylgulve samt malerarbejde.

​Få et gratis tilbud​

Har du en opgave, som du ønsker et gratis tilbud på, kan du udfylde nedenstående.​​

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Håndværker.dk

Dansk byggeri

Lars S. Pedersen i Skanderborg, Midtjylland, DK på Houzz